1190+1 důvodů proč dovolená na Maledivách

atol v tichém oceánu
Dodo/wikipedia.org

Maledivy jsou symbolem luxusní dovolené. V roce 2011 navštívilo toto souostroví přes 931 000 turistů ze zahraničí a čísla z roku 2012 by měla být ještě vyšší. Souostroví 1190 korálových a jednoho umělého ostrova má dnes opravdu co nabídnout.

První turisté zavítali na Maledivy v roce 1972. Našli zde 1190 neobyčejných ostrovů, z nichž je dodnes obydleno jen 201. První původní turistický resort se rychle rozrostl a dnes na návštěvníky čeká téměř 100 hotelových resortů a každý rok se mají otevírat 3-4 resorty nové. K pronajmutí je 60 ostrovů, na kterých můžou turisté zažít dobrodružství Robinsona Crusoa v luxusním podání.

Kousek od hlavního města Male leží první umělý ostrov souostroví. Ostrov Hulhumale byl postaven z praktických důvodů a dnes na něm žije asi 2000 lidí. Největší problém měli obyvatelé s dostupností služeb a ne na každém ostrově se dala vybudovat škola. Právě proto vznikl projekt umělého ostrova, na kterém se tyto služby koncentrují. Toto unikátní dílo jistě stojí za návštěvu. V nejbližší době se pak Maledivy rozrostou o pět dalších umělých ostrovů. Projekt 5 Lagun má pozvednout prestiž dovolené na Maledivách a přilákat i turisty, kteří mají rádi aktivní dovolenou.

Dříve byli Maledivy symbolem dovolené strávené lenošením na pláži, dnes se to již mění a návštěvníci mohou vyzkoušet řadu nezapomenutelných aktivit. Na Maledivách vyroste první plovoucí 18 jamkové hřiště, jsou zde vyhlášené lázně a proslulé je mezi cestovateli také plachtění, surfování a potápění. Sportovní rybaření a potápění na Maledivách je nádherné. Křišťálově čistá voda a pestrobarevné korály jsou fascinující podívanou. Nejznámějším místem je Baa Atol, který se loni dostal na seznam biosférických rezervací UNESCO. Atol proslul malým zálivem, kde se dají pozorovat manty obrovské a žralok velrybí. Na Maledivách se určitě nikdo nudit nebude

Ačkoli jsou od nás Maledivy vzdálené. Luxusní dovolenou zde přijelo v loňském roce strávit i 6500 českých turistů a letos by mělo ostrovy navštívit ještě více Čechů. Stoupající návštěvnost je dána i tím že zde nepotkáte nepříjemného člověka. Je to pravděpodobně tou krásnou a nedotčenou přírodou, na kterou jsou Maledivci patřičně hrdí. 

Poslat nový komentář

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Více informací o možnostech formátování

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.